Support
Sfeerafbeelding - Blog WooCommercePlus
Blog

WooCommerce Plus, dé basis van onze WooCommerce shops

Rick van Gerwen
Geschreven door Rick

We verheugen ons om ons nieuwste paradepaardje te presenteren: WooCommerce Plus! Na jarenlange ontwikkeling en samenwerking met klanten binnen WooCommerce, hebben we al die tijd enkele essentiële functies gemist die steeds elke webshop weer terugkwamen. Daarom hebben we WooCommerce Plus ontwikkeld, waarmee we deze missende functies standaard toevoegen aan jouw webshop. In deze blog delen we graag hoe WooCommerce Plus jouw online winkel naar nieuwe hoogtes tilt!

De voordelen van WooCommerce Plus

Altijd up-to-date met de laatste versie van WooCommerce

Met WooCommerce Plus geniet je van talloze voordelen voor jouw webshop. Allereerst dient het als de basis van elke online winkel, zorgvuldig onderhouden om te allen tijde naadloos te functioneren met de nieuwste versies van WooCommerce. Dit betekent dat we ons geen zorgen hoeven te maken over compatibiliteitsproblemen en ons volledig kunnen richten op het creëren van een unieke webshop die perfect aansluit bij jouw visie.

Geen tijdverspilling met het ontwikkelen van standaard functionaliteiten

Dankzij de robuuste basis van WooCommerce Plus, kunnen we het budget vooral besteden aan het toevoegen van unieke functies en het creëren van een onderscheidende gebruikerservaring. We hoeven niet langer tijd en middelen te verspillen aan het bouwen van standaardfunctionaliteiten die al in het thema zijn opgenomen.

Voorkom stilstand en ga altijd met de trends mee

Maar daar houdt het niet op! Met WooCommerce Plus ben je verzekerd van een thema dat niet stil blijft staan. Ons team zorgt ervoor dat de basis met de tijd en trends meegaat, zodat jouw webshop altijd up-to-date is met de nieuwste ontwikkelingen in de e-commercewereld. Geen verouderde technologieën meer, maar een moderne en toekomstbestendige webshop die zich kan aanpassen aan de groeiende behoeften van jouw bedrijf en klanten.

Uitgelichte functionaliteiten WooCommerce Plus

Nog niet overtuigd? Ik zal je een voorbeeld geven van vijf functionaliteiten die wij vinden die een webshop van nu niet zonder kan. Functionaliteiten die dus wél in onze basis zitten maar niet standaard in WooCommerce.

EAN Code

Met WooCommerce Plus kun je moeiteloos EAN-codes toevoegen aan je producten, wat van vitaal belang is voor Google Shopping en andere vergelijkingsplatforms. Het ontbreken van dit veld in WooCommerce kan een belemmering vormen voor jouw producten om optimaal zichtbaar te zijn in de digitale markt.

Uitleg per Eigenschap

Bij complexe producten zoals die van klant Lijmkam, is het cruciaal om de eigenschappen duidelijk uit te leggen. WooCommerce Plus biedt de mogelijkheid om eenvoudig extra uitleg toe te voegen, waardoor jouw klanten precies begrijpen wat ze kunnen verwachten. Dit bevordert niet alleen de tevredenheid van de klant, maar maakt ook een gerichte productfiltering mogelijk.

WooCommerce - Uitleg per attribuut

Status ‘Uit het Assortiment’

Het verwijderen van producten die niet langer beschikbaar zijn, kan zorgen voor ongewenste broken links en verlies van zoekverkeer. WooCommerce Plus biedt een slimme oplossing met de status ‘Uit het Assortiment’. Zo blijven deze producten voor Google en andere externe verwijzingen nog steeds zichtbaar en leiden ze bezoekers naar alternatieve aanbevelingen, waardoor je waardevol verkeer en potentiële klanten behoudt.

GIF

Live Zoekfunctie

Zoeken moet snel en efficiënt zijn voor gebruikers. Met de live zoekfunctie van WooCommerce Plus kunnen klanten direct relevante resultaten zien terwijl ze typen, zonder dat ze naar een aparte zoekpagina worden gestuurd. Deze slimme functie toont niet alleen producten, maar ook categorieën en blogartikelen, waardoor de bezoekers snel en gemakkelijk naar het gewenste product worden geleid. Zo wordt het zoeken naar producten een naadloze en moeiteloze ervaring.

GIF

Verbeterde check-out

Terwijl de huidige lay-out van WooCommerce achterhaald en onoverzichtelijk kan zijn, biedt WooCommerce Plus een geoptimaliseerde checkout die jouw webshop naar een hoger niveau tilt. Met logische stappen en een duidelijk overzicht, navigeren klanten naadloos door het bestelproces, wat leidt tot verhoogde conversies en klanttevredenheid. Laat je niet beperken door verouderde checkout-ervaringen, want zelf nu zelf deze checkout kan toch eigenlijk niet meer.

GIF

Verschillende uitbreidingen mogelijk

Bij 101Media hebben we niet alleen gewerkt aan het neerzetten van een solide basis, maar we hebben ook verschillende Add-ons ontwikkeld voor WooCommerce Plus. Deze Add-ons bevatten functionaliteiten die niet standaard in de basis zijn opgenomen, maar voor sommige klanten van onschatbare waarde zijn. Voorbeelden hiervan zijn:

 1. Bulkpricing
  Motiveer eenvoudig tot hogere aankoop door XX % korting te geven bij bijvoorbeeld 10 stuks.
 2. Variatieswitch
  Gebruik je variabele artikelen, dan heb je geen indexeerbare pagina per variatie. Gebruik je simpele artikelen, dan switcht een bezoeker niet gemakkelijk. Met de variatieswitch link je simpele producten aan elkaar als een variabel artikel.
 3. Alternatief product
  Is er veel zoekvolume op een A-merk, maar is het B-merk margetechnisch interessanter voor je? Bied gemakkelijk een alternatief product.
 4. Bijverkoop
  Product laten inpakken in cadeaupapier voor één euro? Plastic-toeslag of statiegeld? Voeg het artikel automatisch mee aan de winkelmand en gebruik toch een losse SKU en voorraadmutatie
 5. Inkoopprijs: van ROAS naar POAS
  Je online marketeer stuurt steeds meer op POAS dan ROAS. Belangrijk om in feed manager te beschikken over je inkoopprijs om de marge te kunnen berekenen. Voeg daarom gemakkelijk je inkoopprijs per simpel of variabel product toe.
 6. Groepeer je eigenschappen
  Heb je producten met veel technische specificaties, dan wordt je lijst lang en onoverzichtelijk. Groepeer gemakkelijk je specificaties met tussenkopjes.
 7. Pre-defineer je eigenschappen
  Om elk product op een zelfde manier in te voeren, wil je graag dezelfde eigenschappen in dezelfde volgorde tonen. Maar welke eigenschappen voerde je ook alweer in bij T-shirts? Maak standaardlijstjes die je inlaadt bij producten, zodat je altijd hetzelfde vult.
 8. Veelgestelde vragen
  Voeg naast je tekstuele beschrijving en specificaties ook veelgestelde vragen toe aan je productpagina. Uiteraard voorzien van structured data.

En nog veel meer…

Overtuigd en klaar om jouw webshop naar een ongekend niveau te tillen? Ontdek de kracht van WooCommerce Plus en maak een afspraak! Neem contact op met ons en samen bouwen we een webshop die de concurrentie voorblijft en jouw online bedrijf laat groeien. Wacht niet langer, geef jouw webshop de boost die het verdient met WooCommerce Plus!

Benieuwd naar de rest?

Lees meer interessants