Support
Sfeerafbeelding - Minder drukte tijdens de Coronacrisis? Focus je op punten die blijven liggen - WordPress-Specialist-scaled
Blog

Minder drukte tijdens de Coronacrisis? Focus je op punten die blijven liggen

Rick Manders
Geschreven door Rick

Het Coronavirus werd omgedoopt tot Covid-19 en inmiddels praten we over de Coronacrisis. De AEX is flink gekelderd, maar krabbelt gelukkig alweer een beetje op. Restaurants, kapsalons, schoonheidssalons en rij-instructeurs worden verplicht tot staking van hun werkzaamheden. Tentenbouwers, cateraars en luchtvaartmaatschappijen zijn niet verplicht hun werkzaamheden te staken, maar opdrachten vallen nu plotseling weg.

Tijdens de carnavalsperiode ontstond er het liedje ‘Voorkomen is beter dan Chinezen’. Zoals we er toen om konden ‘lachen’ en het een ver-van-mijn-bed-show was, zo anders is het nu.

Ook iets moois

Goed om te zien dat er ook nieuwe, mooie initiatieven ontstaan, zoals die van FHT Perslucht: Zij bouwen uit eigen beweging een beademingspomp voor Coronapatiënten. Hopelijk kunnen die gauw worden ingezet voor de doelgroep die anders niet kunstmatig beademd zou kunnen worden.

 

Thuiswerken, als het kan

Voor zeker niet alle beroepen is thuiswerken een optie. Voor ons wel, vanzelfsprekend doen we dit dan ook. Telefonisch zijn we gewoon bereikbaar, dankzij de automatisering van Van der Hoff ICT: Met een VPN loggen we in op kantoor en met 3CX hebben we onze telefooncentrale in de cloud.

Samenwerken en efficiënt overleggen met Slack of Microsoft Teams

Werken jij en je collega’s ook vanuit huis? Als jullie binnen de organisatie Office 365 gebruiken (minimaal Business Essentials) dan heb je de toegang tot Microsoft Teams. Hiermee kun je simpel en efficiënt overleggen. Zie het als een interne WhatsApp. Maken jullie geen gebruik van Office 365, dan is Slack een zeer goed alternatief: Gratis in gebruik (de laatste 10.000 berichten worden bewaard). Naast dat je door middel van tekstberichten kunt overleggen, is het intern bellen ook van erg goede geluidskwaliteit.

Beide apps werken op zowel Windows, Mac, Android als iOS.

Toch liever video?

Wil je overleg strakker organiseren en gebruikmaken van Video, kijk dan eens naar Zoom. Een gratis dienst om simpel en snel een videocall op te zetten. Alleen de organisator van de videocall moet een account aanmaken. De overige deelnemers (je collega’s) hebben genoeg aan een link met pincode

Toegang tot e-mail

Werk je vanuit huis en heb je geen toegang tot je e-mail? Dan helpen we je natuurlijk graag op weg.
Er zijn drie situaties mogelijk:

Office 365 Exchange

Gebruikers van Office 365 hebben toegang tot hun volledige mailbox, agenda en contactpersonen. Via webmail.jouwdomeinnaam.nl of mail.office365.com log je eenvoudig is. Het instellen van e-mail op je smartphone is ook eenvoudig mogelijk.

IMAP (voormalige PerfeQt klanten)

Maak je gebruik van een IMAP oplossing, dan heb je toegang tot je volledige mailbox. Ga hiervoor naar webmail.mail-cluster.nl. Je agenda en contactpersonen staan niet in deze mailbox opgeslagen.

POP3

Maak je nog gebruik van een POP3 mailbox, dan ben je het meest beperkt in toegang. Je computer op het werk bepaalt tot hoever je terug kunt in je archief. Zolang deze PC uitstaat, zal de POP3 mailbox zich blijven vullen met nieuwe e-mail en oude e-mail niet verwijderen van de server. Verzonden e-mails vanaf je werk-PC kun je niet terugvinden. De webmail is te benaderen via www.jouwdomeinnaam.nl/webmail

Beschik je niet over je inloggegevens, dan kunnen wij deze indien gewenst resetten, hiervoor zullen we controlevragen stellen telefonisch. Ook als het installeren niet lukt, kijken we met behulp van Teamviewer graag met je mee.

Maar dan het belangrijkste: Maak tijd voor de zaken waar je normaal niet aan toekomt

 

 1. Openingstijden
  Is je bedrijf volledig gesloten? De ‘melding’-module in WordPress zorgt ervoor dat elke pagina een subtiele, maar duidelijke melding weergeeft. Ook voor afwijkende openingstijden natuurlijk inzetbaar.
 2. Social media accounts opruimen
  Misschien heb je nog oude social media accounts, die je bedrijf al langere tijd niet gebruikt. Overweeg ze op te schonen of te verwijderen (natuurlijk ook de linkjes er naar toe)
 3. Nieuwsberichten- of blogmodule?
  Nagenoeg iedereen met een nieuws- of blogmodule op hun website herkent zich onderstaande situatie (ja óók wij): ‘Laatste bericht XX maanden geleden’. Mocht je nu tijd over hebben is dit toch wel hét moment om daarmee aan de slag te gaan. Tip: publiceren kan ook in de toekomst. Als je nu meerdere berichten typt, ben je klaar voor de komende weken.
 4. Portfolio / Recensie / Referenties bijwerken
  Of je nu auto’s verkoopt, machines bouwt of autobelettering maakt: Je portfolio is belangrijk. Werk referentielogo’s bij, plaats een nieuwe case of verwijder te oude content.
Benieuwd naar de rest?

Lees meer interessants