Support
Sfeerafbeelding - Het derde kwartaal van dit vreemde, maar desondanks succesvolle jaar! - 101Media-team-overleg-2048x1365
Blog

Een grotendeels negatieve periode

Team - Bart van den Berkmortel
Geschreven door Bart

Dat kwartaal vier voor ons team grotendeels een negatieve periode is geweest, is misschien nog wel het meest positieve nieuws van kwartaal vier van 2020. Natuurlijk was dit niet het enige positieve nieuws van de afgelopen tijd. Wil je weten wat er nog meer allemaal gebeurd is? Lees dan deze laatste kwartaal update verder!

Team upgrade!

Vanaf oktober hebben we weer versterking gekregen binnen ons team, namelijk Rick van Gerwen. De kans is groot dat je ‘m telefonisch al eens gesproken hebt aangezien hij medeverantwoordelijk is voor alle support vragen. Naast support vragen werkt hij aan mooie nieuwe projecten waaronder een nieuwe vorm van solliciteren waarvan je binnenkort ongetwijfeld meer van gaat zien.

Sfeerafbeelding - Een grotendeels negatieve periode - Rick-van-Gerwen-2048x1369

Thuiswerken

We zijn helaas nog niet van het coronavirus af en zullen voorlopig nog deels vanuit thuis aan het werk zijn. We werken gelukkig in een branche waarbij ons werk vanuit thuis goed uit te voeren is en zeker nu onze thuiswerkplekken voorzien zijn van hetzelfde scherm als dat we op het kantoor gewent zijn. Onderstaand een kijkje in de ‘keuken’, welke voor nu ook ingezet wordt als kantoorruimte.

Sfeerafbeelding - Een grotendeels negatieve periode - Thuiswerkplek-Bart

Borrelen? 🍻

Bij 101Media houden we allemaal wel van een gezellige borrel. Via Slack of Microsoft Teams konden we zelfs onze vrijmibo’s door laten gaan waarin we onze werkweek luchtig af konden sluiten met onze collega’s onder het genot van een biertje.

Sfeerafbeelding - Een grotendeels negatieve periode - Thuiswerkplek-Rick

Livestream JOGB

Onlangs werd onze bovenverdieping op omgetoverd tot heuse tv studio en werd door Rick een digitale editie van de ‘Jonge Ondernemers Gemert-Bakel’ georganiseerd. Deze editie was vanuit thuis te volgen via een livestream op de Facebook pagina van JOGB.

Sfeerafbeelding - Een grotendeels negatieve periode -JOGB-livestream-deelnemers

De kijkers konden via Facebook reacties geven of vragen stellen die direct werden beantwoord in de livestream.

 

Sfeerafbeelding - Een grotendeels negatieve periode - JOGB-livestream

Quizzen!

Deze avond kwamen er verschillende onderdelen aan bod waaronder ook een Kahoot quiz. Voor deze quiz is Rick bij verschillende ondernemers langs geweest om een video te maken welke ze af mochten sluiten met een vraag voor de quiz.

Om deze quiz goed te laten verlopen heeft onze grafische stagiair de video’s bewerkt en de Kahoot quiz in elkaar gezet. Tijdens de livestream is hij actief geweest als VJ (video jockey), hij zorgde dat de kijkers vanuit thuis de juiste beelden op het juiste moment te zien kregen.

Optimalisaties

Hosting infrastructuur

Waar onze klanten groeien, groeit de website en of webshop vaak mee. De laatste tijd merkten we dat hierdoor verschillende klanten regelmatig performance te kort kwamen en hierdoor behaalden we niet meer het gewenste resultaat.

Na ruim twaalf jaar gebruik te maken van shared webhosting op onze eigen servers stappen we steeds meer over naar het gebruik van schaalbare docker containers. Deze dockers kun je zien als virtuele private servers (VPS) die eenvoudig bij te schalen zijn wanneer je bijvoorbeeld meer ‘performance’ nodig hebt. Je maakt hierdoor dus ook geen gebruik meer van een gedeelde server.

Deze droplet is geheel aan te passen naar de gewenste instellingen en specificaties om de WordPress website/ WooCommerce webshop of Laravel applicatie van de beste performance te voorzien.

Veilig(e) wachtwoorden bewaren

Omdat we ontzettend veel inloggegevens in het beheer hebben en het van belang is dat deze wachtwoorden allemaal sterk zijn en veilig worden opgeslagen zijn we gebruik gaan maken van LastPass.

Met LastPass kunnen we gemakkelijk inloggegevens binnen ons team delen en worden deze bij iedereen gesynchroniseerd, kunnen we verschillende groepen aanmaken en deze met specifieke collega’s delen. Dit laatste is bijvoorbeeld handig wanneer iemand geen toegang tot bepaalde gegevens mag hebben.

Om onze ‘wachtwoord kluizen’ nog beter te beveiligen hebben we deze voorzien van tweestapsverificatie. Door deze tweestapsverificatie moeten we na het invoeren van een wachtwoord ook nog een authenticatie code invullen die we kunnen genereren met bijvoorbeeld Google Authenticator. Extra veilig dus!

Gave projecten!

Afgelopen maanden hebben we weer ontzettend gave projecten uit mogen voeren voor onze opdrachtgevers. Projecten die we recentelijk opgeleverd hebben zijn onder andere:

  • Remco Nooyen , nieuwe frisse ‘one page’ bedrijfswebsite waarmee Remco de komende jaren online weer vooruit kan!
  • Smits Group, bij een groen gemotiveerd bedrijf hoort een chique groene bedrijfswebsite. Ben je benieuwd hoe bijvoorbeeld biogas wordt opgewekt en wordt omgezet in stroom? Bekijk dan de interactieve infographic!
  • Experience Republic, Experience Republic houd er van om uitgedaagd te worden, wij ook! Deze bedrijfswebsite is gevuld met verschillende scroll-triggers en animaties.
  • RKG Haps, nieuwe WooCommerce webshop met Standaircos, Koelboxen en Koelkasten plus een eigen reparatieservice voor alles wat koelt op 12 of 24V!
  • Façade Groep, nieuwe WooCommerce webshop met verschillende maatwerk functionaliteiten zoals klantenkorting, klantbeperkingen, herberekening van meters naar rollen en meer!

 

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op en wie weet wordt jij een van onze nieuwe opdrachtgevers.

Elke dag ’n verrassing

Dit jaar kreeg ons kerstpakket een nieuwe creatieve wending en kregen we niet één, maar elke dag van december tot de kerst een verrassing. Er zaten ontzettend leuke cadeautjes in waarbij we onder andere bij verschillende van onze opdrachtgevers wat lekkers of leuks mochten gaan halen.

Sfeerafbeelding - Een grotendeels negatieve periode - Kerstpakket

Beste wensen en een beter 2021!

Om onze opdrachtgevers te bedanken voor de samenwerking en alvast een beter 2021 te wensen zijn we de laatste dag van dit kwartaal langs geweest om een rijkelijk gevulde snoeppot te brengen.

Sfeerafbeelding - Een grotendeels negatieve periode - Stef-en-Stan-met-bedankje

PS. Schrijf jij deze blog beter?

Laat dan even wat van je horen. We zoeken als versterking van ons team nog een marketing / communicatiespecialist(e) voor acht tot twaalf uurtjes in de week.

 Bekijk ’t hier!

Benieuwd naar de rest?

Lees meer interessants