Support
Case

Musical Madness

Diensten

  • Website ontwerp
  • Website ontwikkeling
Screenshot - Musical Madness - Home

Creating Madness Since 2006

Muziek om op los te gaan en een website die moet knallen

 

Wat krijg je als je Hardstyle mixt met een knallend design en top of the line development?
Musical Madness

Sinds 2006 organiseert Musical Madness de gaafste Hardstyle festivals in Duitsland met de grootste namen zoals RAN-D, Gunz For Hire en Sub Zero Project.

Bij deze gigantische feesten hoort een kick-ass website met de vetste effecten en een in-your-face stijl. Laat dat maar aan ons over.

01

De briefing van Musical Madness was duidelijk: ‘We willen een website vol met moderne effecten in combinatie met belangrijke informatie, zoals upcoming events.’ Daar gaan wij mee aan de slag.

02

We krijgen een vrijbrief om los te gaan met visuele effecten. Hierbij is het wel van belang dat het gebruik van de website niet ten onder gaat aan alle animaties.

03

Bij de presentatie van het eerste ontwerp was het meteen duidelijk: Dit wordt gaaf! Nadat we het concept hebben gefinetuned is het concept klaar om uitgewerkt te worden.

04

Hoe maak je een project écht uniek? Een eigen lettertype! We hebben een custom font ontwikkeld zoals er maar één van is: ‘Madness’. Zo krijgt Musical Madness haar eigen identiteit.

05

Ijzersterk teamwork heeft gezorgd voor een moderne en responsive website met vloeiende scroll-effecten. Passend bij dat wat Musical Madness wil uitstralen.

  • Kick-off
  • Aanlevering en briefing
  • Conceptontwerp ‘Our Story’
  • Presentatie en fine-tuning
  • Ontwerpfase
  • Development
  • Livegang

GreenSock ScrollTrigger vertelt de helft van het verhaal

De ‘Our Story’-pagina is een spektakel om doorheen te scrollen. Dankzij de animatiebibliotheek GreenSock hebben we Pralax-effecten (een component voor een ander component laten verschijnen) en ScrollTrigger-animaties (door te scrollen, verschijnen nieuwe onderdelen) toegevoegd aan de pagina. Zo krijgt het geheel een extra dimensie.

We may go smaller but none is lost

Smartphones zijn tegenwoordig onderdeel van onze standaarduitrusting. Zo nu en dan worden we genoodzaakt om de website drastisch aan te passen voor de kleinere schermen. Bij Musical Madness hebben we dit uitgeschakeld dankzij een passend design. Klein of groot, de Madness ervaring staat sterk.

 

 

Elke pagina een unieke lay-out

Het is niet gebleven bij de ‘Our Story’-pagina. Integendeel. Elke pagina heeft een eigen lay-out gekregen. We kijken met trots terug op dit project waarin we niet alleen een meerwaarde hebben kunnen leveren, maar écht hebben laten zien waartoe we in staat zijn.

Bekijk de website

Screenshot - Musical Madness - Event
Screenshot - Musical Madness - Events header
Screenshot - Musical Madness - Footer
Screenshot - Musical Madness - Home
Screenshot - Musical Madness - Media
Screenshot - Musical Madness - Menu
Team - Casper van Osch
Stef Verstraten
Meer informatie ?

Neem contact op

Geïnspireerd door dit project? We hebben altijd zin een nieuwe uitdaging! Neem contact met ons op om een vrijblijvende afspraak te plannen