Support

caseDe Geldkoffer

Verzamel tips, vind de geldkoffer en win de beloning!

De meest creatieve zoektocht binnen de gemeente Gemert-Bakel ooit georganiseerd. Ergens in de gemeente lag een geldkoffer verstopt met een bedrag van minimaal €1000,-! Door het verzamelen van codes, tips en het maken van puzzelopdrachten komt de locatie van De Geldkoffer steeds dichterbij.

Jaar

2019

Diensten

  • Website ontwerp
  • Website ontwikkeling

Technieken

  • WordPress
  • Maatwerk

De organisatie achter het meeslepende spel De Geldkoffer is Teamhunts. Organisator van diverse outdoor groepsactiviteiten voor families, vrienden, (sport)teams maar ook voor een geslaagd bedrijfsuitje kun je bij hen terecht. Teamhunts staat voor mysterieus, uitdagend, spannend en strijd! Of je nu met een kleine-, of grote groep bent Teamhunts heeft voor elke groep iets in het aanbod

Aan de start van dit unieke project, midden 2018, kwam Koen bij ons met het idee voor De Geldkoffer. Werk aan de winkel voor ons, om het conceptidee van Koen te vertalen naar een mooie, functionele website. Terwijl wij aan de slag gingen met een eerste versie voor het webdesign werkte Koen alle puzzelopdrachten en tips uit. Na het zien van de promotievideo van De Geldkoffer werd meteen duidelijk dat we de plank volledig mis sloegen met onze eerste conceptversie van de website. Aan de hand van een nieuwe stijl en sfeer gingen we opnieuw aan de slag dat uitmonde in de juiste, mysterieuze sfeervertaling.

Website

Registreren

Om deel te kunnen nemen aan het spel moest via de website een mogelijkheid gemaakt worden waar deelnemers zich konden registreren. Via een eigen account konden deelnemers hun profiel zien, bewerken en alle benodigde onderdelen van het spel doorlopen.

Tips ontgrendelen

Het doel voor spelers was om zoveel mogelijk tips te verzamelen, om de verstop plek van De Geldkoffer te achterhalen. Deze tips waren te ontgrendelen met codes die men kon verzamelen bij lokale ondernemers. Elke tip bracht de deelnemers weer een stukje dichterbij het vinden van De Geldkoffer.

 

Puzzeltips

Om het spel nog meer beleving mee te geven was het ook mogelijk om codes te bemachtigen via puzzelopdrachten. Via het eigen account van de deelnemer was het mogelijk om Excelbestanden te downloaden waarin puzzels opgelost konden worden. Na het juist oplossen van een puzzel was een nieuwe code beschikbaar. Deze kon vervolgens via de site worden ontgrendeld waarna weer een nieuwe tip werd vrijgegeven.

Na de realisatie van DeGeldkoffer.nl mochten we direct doorpakken en in ook met de corporate website van Teamhunts aan de slag! Nieuwsgierig naar de website van Teamhunts?

Teamhunts

Er was direct een klik. Rick was laaiend enthousiast over mijn ideeën. Samen met het team hebben zij goed meegedacht hoe het plaatje er online uit moest komen te zien. Ik was op zoek naar een lokale partij om mee samen te werken. Dat maakte het plaatje compleet.

Koen Fonken - Teamhunts
Aan dit project hebben gewerkt

Meer informatie? Neem contact op

Geïnspireerd door dit project? We hebben altijd zin een nieuwe uitdaging! Neem contact met ons op om een vrijblijvende afspraak te plannen