Support
Sfeerafbeelding - Webdesign trends voor 2018
Blog

Webdesign trends voor 2018

Rick Manders
Geschreven door Rick

2017 hebben we inmiddels achter ons gelaten. Terugblikken vinden we een beetje cliché, wij kijken liever vooruit! We hebben de glazen bol van stal gehaald om te kijken wat we kunnen verwachten in het digitale landschap.

Duimvriendelijke navigatie

De mobiele navigatie komt steeds beter binnen duim bereik. Telefoons worden tenslotte steeds langer waardoor het menu niet makkelijk te bereiken is. Je kent het vast wel, je kan nét niet met je duim op dat ene knopje bovenin het scherm. Je ziet het steeds meer bij de apps van grote spelers, zoals Instagram, Spotify en Facebook. Maar de laatste vindt het steeds meer zijn weg naar de websites, zoals die van Geenstijl.

Sfeerafbeelding - Webdesign trends voor 2018

Sterke call-to-actions

Korte teksten en grotere knoppen met een sterke call-to-action zorgen ervoor dat pagina’s beter bekeken worden. Terwijl de duidelijke knoppen zorgen voor een hogere conversie. Wij voorspellen dat deze trend zich doorzet. De call-to-actions komen steeds nadrukkelijker in beeld, zeker in combinatie met enkele andere trends die we voorzien voor het nieuwe jaar.

Sfeerafbeelding - Webdesign trends voor 2018 - Emergancy services

Minder pixels, nog meer vectoren

Een SVG, of Scalable Vector Graphics, bestaan al een tijdje. Maar pas sinds kort bezig met een opmars. Een SVG bestaat niet zoals de bekendere JPG of PNG formaten uit pixels, maar uit vectoren. Vectoren kunnen oneindig schalen en verliezen daardoor geen kwaliteit. Geen wazige afbeeldingen meer dus!

Sfeerafbeelding - Webdesign trends voor 2018 - meer vectoren

Vette letters

Dikke, grote letters. Wij verwachten voor het nieuwe jaar dat de letters nog dikker en nog groter worden. Niet te missen en ideaal om je boodschap te communiceren. Een keer wat anders dan het gebruik van een foto of video.

Sfeerafbeelding - Webdesign trends voor 2018 - 04b Vette letters

Veilige websites

Veilige websites worden steeds meer de norm, zelfs als je geen webshop hebt. Zeker doordat met de aankomende wetgeving steeds strenger wordt. Je wil natuurlijk niet dat bezoekers een melding krijgen dat je website onveilig is. Het certificaat zorgt ervoor dat de gegevens tussen de bezoeker en de website versleuteld worden. Het hebben van een SSL-certificaat heeft nog meer voordelen, sinds vorig jaar is het ook nog bepalend voor je Google-ranking. Extra belangrijk dus om hier in het nieuwe jaar wat aandacht aan te schenken.

Sfeerafbeelding - Webdesign trends voor 2018 Veilige websites

Animaties

Je ziet ze steeds meer, wanneer je op een pagina aan het scrollen bent bewegen sommige elementen héél subtiel maar net genoeg om je aandacht te trekken. Of juist het tegenovergestelde; De complete achtergrond wordt geanimeerd met een particle effect. De animaties, of ze nu groot of klein zijn, trekken de aandacht van de bezoeker en verleiden ze net tot die ene klik.e ene klik.

Asymmetrisch design

Designs worden steeds unieker, van 13 in een dozijn tot oogstrelend. Een nieuwe manier om op te vallen is met een asymmetrisch design. Ontwerpen die minder voorspelbaar zijn worden herkenbaarder. Ideaal om een blijvende indruk achter te laten op je bezoeker.

Sfeerafbeelding - Webdesign trends voor 2018 -Asymmetrisch

Split-page design

Net als asymmetrische ontwerpen zijn split-page designs een unieke manier om op te vallen. De pagina wordt opgedeeld in twee helften en dan komen de mogelijkheden; De linkerhelft voor particulieren, rechts voor de zakelijke bezoeker. Het kan ook voor een portfolio gebruikt worden. Één helft wordt gebruikt voor beeld terwijl de ander blijft staan. We gebruiken het nu in een ‘light’ vorm voor sommige klanten maar wij gaan de echte split nog wel maken in 2018.

Sfeerafbeelding - Webdesign trends voor 2018

Duotoon

Wel eens een verzekering vergeleken bij Independer? Dan is je vast en zeker de authentieke kleurstelling opgevallen. Je komt de duotoon trend steeds meer tegen, van een abri tot een banner van Spotify. Duotoon is beetje tegendraads en springt zeker in het oog. Wij zijn er wel fan van.

Sfeerafbeelding - Blog - Webdesign trends voor 2018 - Duotoon

E-mail in de cloud

Mail lezen doe je al lang niet meer alleen op je pc op kantoor. Met Exchange staan je e-mails, agenda en contactpersonen in de cloud, je hebt dus altijd en overal toegang tot dezelfde e-mails. In 2018 gaan we nog meer online, of dat nu op de bank, kantoor of het park is. Bereikbaar zijn is net als het afgelopen jaar belangrijk. Bron

Sfeerafbeelding - Webdesign trends voor 2018 - microsoft_onedrive_screen_pc
Benieuwd naar de rest?

Lees meer interessants