Support
Blog - Terugblik Q1 2021 - 101Media-Luuk-en-Bart-overleg-op-de-bank-scaled
Blog

Terugblik Q1 2021

Team - Bart van den Berkmortel
Geschreven door Bart

Een nieuw jaar met een nieuwe collega, diverse gave projecten en nog veel meer! Het eerste kwartaal van 2021 is voorbij gevlogen. Ben je benieuwd wat er in de afgelopen maanden is gebeurd? Lees dan snel verder.

Extra power

Maak kennis met onze nieuwe aanwinst binnen het team. Jay Janssen maakt sinds februari onderdeel uit van onze club techneuten. Jay zit momenteel in het laatste jaar van zijn studie; Mediavormgever. Tijdens zijn stage wil Jay zich verder ontwikkelen als Front-end Developer.

Koffie met lokale concullega’s

Wat is het fijn om af en toe te kunnen sparren met een concullega over problemen die we tegenkomen in het vakgebied. Onder het genot van een bakje koffie terugkijken en reflecteren waar wij tegenaan lopen. Hebben zij hier ook last van? Of hebben ze hier een oplossing voor?

Buro3 is zo’n concullega die ongeveer gelijktijdig is gestart als 101Media en dus tegen dezelfde kansen en problemen aanloopt. Het is leuk om te zien dat de focus van beide bedrijven steeds meer begint te verschillen. De basis blijven websites, maar wij trekken meer naar applicatieontwikkeling en gaan dieper in op de techniek. Buro3 is juist de ideale combinatie van online marketing en ontwikkeling.

Tijdens een bak koffie hebben we gesproken over e-mailoplossingen, CMS-keuzes en over de toekomst. Daarnaast is het natuurlijk heel erg leuk om te horen waar Buro3 mee bezig is geweest. Het is fijn dat we elkaar kunnen helpen in plaats van elkaar van de weg af te rijden. Waarom moeilijk doen als het ook samen kan?

Snow must go on

In februari hebben we mogen genieten van een flinke laag sneeuw. Natuurlijk is het verkeer er niet al te blij mee. Ook lag het bus- en treinverkeer traditiegetrouw plat. Wij waren, dankzij de hulp van Ploegmakers Groep, weer snel bereikbaar. Veilig parkeren voor de deur was geen enkel probleem meer na hun komst!

Sfeerafbeelding - Terugblik Q1 2021

Een dag komen snuffelen

De ideale manier om een kijkje te nemen in de arbeidsmarkt. Vanuit het VMBO krijgen leerlingen de opdracht om een dag rond te gaan snuffelen bij bedrijven. Een snuffelstage wordt gedaan om erachter te komen of je een bepaald beroep wel of niet leuk vindt.

Daan van Honk (14 jaar, uit Deurne) kwam vanuit het Alfrink College een dag bij ons meelopen. Hij had al eerder een dag meegelopen als bezorger bij Plus Bouwmans en een dag als manusje-van-alles bij ASN Schonewille.

Ook kwam Stef Brouwers (11 jaar, uit Vlierden) een dagje meelopen. Als piepjonge ondernemer is hij eigenaar van Stef’s Design. Hij heeft als hobby websites maken en wilde graag eens bij ons meelopen om te kijken hoe wij te werk gaan. Hij moest dit niet vanuit school maar deed dit uit eigen interesse voor het vak. Hij vertelde dat hij soms wel 20 uur nodig heeft voor het maken van een website en dat was ooit erg lang. Stef was dan ook weer blij als zijn klus er weer op zat. Zijn grootste verbazing die dag was om te horen dat wij er wel 200 uur voor nodig hebben.

Game on

Het liefst zouden we met z’n alle samenwerken op kantoor. Dat gaat helaas nog niet volledig. Toch zijn we na een week hard werken toe aan een gezellige vrijdagmiddagborrel. Naast dat het leuk en gezellig is, bevordert de vrijdagmiddagborrel ook de werksfeer.

Sfeerafbeelding - Terugblik Q1 2021 - Image-from-iOS-768x1024

 

Tenminste als er geen spelletjes worden gespeeld… Want wie kan er nou het beste bierpongen? Bierpong is trouwens de perfecte oplossing voor een vrijdagmiddagborrel op 1,5 meter afstand.

Techniekrondje

Bijna tien jaar lang trapten we onze werkweek af met een MaandagMorgenMeeting. Het moment om de werkweek op te starten met een kop koffie en komende projecten/werkzaamheden van die week door te nemen. Vanaf afgelopen kwartaal hebben we hier toch afscheid van genomen en heeft ons “Techniekrondje” op vrijdagochtend intrede gemaakt. Met de energie van de werkweek in ons achterhoofd dé perfecte aftrap van de laatste werkdag van de week. Blijkbaar presteren we toch beter ná vier dagen koffie.

Nieuwste projecten!

In het eerste kwartaal van 2021 hebben we mooie projecten mogen opleveren & afronden. Een kwartaal met veel diversiteit. Projecten waar we hard aan hebben gewerkt en die we graag met trots aan jullie presenteren zijn onder andere:

  • Partyhome, een nieuwe website voor partyverhuur & entertainment.
  • Metselbedrijf Kleuskens, een simpele maar doeltreffende website voor een startende ondernemer.
  • P. van Hoek Montage, een vernieuwde website waarbij het mogelijk is om je schutting, glazen schuifwand of overkapping samen te stellen.
  • Rijpelaal, een nieuwe belevingswebsite.
  • Opslagpark Asten, een compleet nieuwe website voor opslagruimtes.

Omdat de tijd en ontwikkelingen ook niet stilstaan zijn wij bezig met het upgrade van onze eigen website! Hierover binnenkort meer…

Benieuwd naar de rest?

Lees meer interessants