Support
Sfeerafbeelding - Blog Ted – Uitgelichte afbeelding
Blog

Meet the developer: Ted

Ted Derksen
Geschreven door Ted

Ergens in het voorjaar 2022 plaatsten wij een vacature online om versterking te zoeken voor onze Magento-projecten. De bloedspoed om een collega te vinden was niet aanwezig, maar in de schaarse ICT-markt wisten wij ook wel dat het aantal reacties de komende weken daarna ongeveer nul zouden zijn.

Ons doel –net als bij meerdere vacatures- was: Komt de perfect match voorbij, dan is er altijd plek.

Een nieuwe collega inwerken in de ICT-wereld is enorm tijdrovend; bekend worden met klanten, projecten, structuren en workflows kost zeker een jaar tijd. Op het moment dat er teveel werk is, is het ondoenlijk om een collega goed in te werken. Op dat gebied hebben we wel een les geleerd; we verloren in de afgelopen jaren collega’s die niet de aandacht kregen die ze wel verdienden.

Magento en 101Media: Hoe zat het ook alweer?

Sinds 2020 hebben we flinke stappen gezet in onze Magento-kennis en ontwikkeling. Toen we in 2019 ongeveer gelijktijdig drie aanvragen kregen voor shops die uit hun jasje groeiden binnen Lightspeed moesten we eerlijk zijn om te zeggen dat WooCommerce niet de juiste keuze zou zijn voor hen. Alle nadelen van WooCommerce losten we op door te kiezen voor Magento.
We waren eerlijk en gebruikten Meubelbeslagcenter.nl als proefkonijn; Met de basis van Alpaca (by Snowdog) bouwden we een redelijk recht-toe recht-aan Magento-shop. Ons doel: Kwaliteit maken in Magento, structuur en documentatie neerzetten voor komende shops en vooral niet té ver gaan. Liever simpel en goed, dan complex en een technische puinhoop creëren.

Na Meubelbeslagcenter.nl volgden Ylva & Dite en PVC-Handel.nl, GP Batteries en Favour Europe.

2023: Het jaar van Magento, Hyvä en Ted

De echte groeispurt voor Magento kwam begin 2023 met een krabbel voor kersverse projecten: Superondergoed.nl / Avet.nl (multi-store), Hevutools.nl en Tuinspecialist.nl. Na een kleine 1000 uur stond onze boilerplate (gebaseerd op Alpaca) en waren we ready to rock. Ongeveer op dat moment kwam een mail van Ted: Hij had onze vacature gezien en wilde wel eens babbelen. Met vijf jaar Magento in een specifieke module was hij op zoek naar meer impact: Werken aan meerdere klantprojecten.

Waar hij onze vacature had gevonden weten we -beiden- tot op de dag van vandaag niet, maar dat vinden we eigenlijk ook niet meer zo boeiend. Waar we van oudsher sterker zijn op front-end dan back-end kwam Ted als de perfecte aanvulling. Als back-end developer zorgt hij samen met Luuk Yin & Yang.

Sfeerafbeelding - Blog Ted - 2023

Van Alpaca naar Hyvä

De timing van Ted bleek goed: Na bloed, zweet en tranen trok Snowdog de ontwikkeling van Alpaca terug en ook zij schakelden over naar Hyvä. Stiekem wisten wij ook dat Hyvä hard aan het groeien was, maar koersvast gingen we voor Alpaca, om dicht bij de basis van Magento te blijven. Toen Snowdog plotsklaps de stekker uit hun kindje trokken wisten wij diep van binnen: We moeten switchen en onze investering in Alpaca teniet doen. Waarbij Luuk standvastiger was, waren we al direct gelukkig met Ted: Hij had geen last van alle bloed, zweet en tranen uit de jaren ervoor en kon met een schone lei starten met Alpine.js en Tailwind in Hyvä. Hij stond te springen. Na het peilen van andere bureau’s: ‘Wat gaan jullie doen?!’ was de keuze gemaakt: 101Media stapt over op Hyvä!

Wie is Ted?

In het prachtige heuvellandschap van Groesbeek zie je in de zomerse weekenddagen regelmatig een hengel in het water liggen. Grote kans dat je daar Ted aantreft, die aan het ontspannen is. Naast zijn grote hobby vissen jaagt hij nog andere passies na: zijn barbecue (met zelf gevangen vis), gamen en bioscoopbezoeken.
Maar ook reizen, zoals dit jaar naar Japan is echt aan Ted besteed: ‘Met mijn interesse in geschiedenis zijn er nog talloze landen en plaatsen die ik wil ontdekken’. Dichter bij huis bewegen de beentjes op de betere festivals zoals Defqon.

Back in the days: Batao!

Laten we even een sprongetje maken naar de professionele kant van zijn leven. Vijf jaar geleden studeerde Ted af als ontwikkelaar en kwam hij terecht bij Batao in Nijmegen. Dit bedrijf ontwikkelde een baanbrekende offertemodule voor Magento, die door webwinkels over de hele wereld werd gebruikt. Na vijf jaar met passie aan deze offertetool te hebben gewerkt, voelde Ted dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Het was tijd om kennis en ervaring in Magento verder uit te breiden.

Now and in the future

Waarom de stap naar Deurne in plaats van iets dichter bij huis te zoeken? “Ik kwam 101Media online tegen en werd meteen getrokken door hun werk op het gebied van Magento. Na een aantal leuke gesprekken met Rick was ik overtuigd.” Ted vervolgt: “Bij 101Media krijg ik namelijk precies wat ik zocht: de kans om mijn expertise in Magento verder te ontwikkelen, nieuwe webshops te creëren en betrokken te zijn bij het hele ontwikkelingsproces, van begin tot eind!”

Ik kijk er naar uit om mijn passies en carrière te blijven verkennen en ontwikkelen. 
Dus wie weet tot ziens!

Ted Derksen

Ted Derksen

Benieuwd naar de rest?

Lees meer interessants